Kvalitní zahraniční čokolády

Čokoládovým potěšením jsou zejména bonboniéry a čokolády věhlasných chutí.

 

Čokoláda patří mezi nejoblíbenější sladkosti.

Původní čokoláda měla formu tekutého, ne příliš chutného nápoje. Její chuť byla hořká a kořeněná. Byla vyráběna z rozemletých kakaových bobů, které byly zahuštěné kukuřičnou moukou, okořeněné vanilkou, chilli papričkou a dalšími přísadami.Postupně se chuť čokolády vylepšovala a zásadním přelomem ve výrobě čokolády se stal vynález. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa. Dnes je čokoláda samozřejmou součástí našeho jídelníčku.

Nabídka čokolád

švýcarská  LINDT

belgická DUC d‘O

německá  HACHEZ

RAGUSA

REBER

ASBACH

 

Široká nabídka alkoholických nápojů

Z alkoholu Vám můžeme nabídnout  luxusní značky koňaků, tradiční víceleté světově známé whisky, několik druhů vodky a jiných destilátů, až po likéry a aperitivy dámských chutí.

 

Whisky

BUSHMILLS

TULLAMORE DEW

JAMESON

LAPHROAIG

BALLANTINES

GLENFIDDICH

CHIVAS REGAL

JOHNNIE WALKER

GRANT‘S

 

Koňaky

COURVOISIER                       
HENNESSY                
MARTELL              
RÉMY MARTIN 

 

Vodky

STOLICHNAYA
ABSOLUT                
FINDLANDIA
                                                                                

Mimo jiné

GIN BEEFEATER

TEQUILA OLMECA

BACARDI RON

CAPTAIN MORGAN

METAXA, TORRES

VETERANO

JÄGERMEIFTER

BOLS, CAROLANS

BAILEYS

SOUTHERN COMFORT

KAHLÚA

CINZANO

MARTINI

CAMPARI

ROYAL OPORTO

SHERRY

 

České tradiční výroby

KARLOVARSKÁ BECHEROVKA

R.JELÍNEK (SLIVOVICE, MERUŇKOVICE, SLOVÁCKÁ BOROVIČKA)

BOŽKOV (RUM, VAJEČNÝ LIKÉR)

ABSINTH

KLÁŠTERNÍ TAJEMSTVÍ

PRADĚD    

 

 

Kvalitní moravská vína

Vína  máme  zastoupeny  momentálně především tuzemskou firmou  VINOFOL, VINAŘSTVÍ ZÁMEČNÍK a VINAŘSTVÍ ŠEBESTA. Dále vína francouzská, chilská, australská, argentinská.

 

Šampaňské

V nabídce jsou i šumivá vína a francouzské šampaňské  (BOHEMIA  SEKT, CHATEAU BZENEC, PIPER-HEIDSIECK, PERRIER-JOUËT, VEUVE CLICQUOT BRUT).

Vinařství Vinofol

Vinařství Novosedly VINOFOL

Vinařství Novosedly VINOFOL je rodinné vinařství. Je to moderní vinařský podnik vybavený veškerou potřebnou soudobou technologií od příjmu hroznů přes různé volitelné způsoby vinifikace a zrání až po šetrnou filtraci a moderní lahvování.

Dnes patří k technologicky nejlépe vybaveným podnikům. Firma se účastní soutěží  a jejich vína dosahují  celou řadu ocenění.

 

 

Henri káva

Čerstvě pražená káva Henri

Káva značky HENRI vznikla již v roce 1991. Od svého založení se pražírna HENRI soustředí na pražení nejkvalitnějších druhů kávy pocházejících z plantáží převážně Střední a Jižní Ameriky a Indie.

Díky tradičnímu pomalému způsobu pražení si káva HENRI zachovává své typické aroma a chuť. Jednotlivé kávy jsou směsí druhů Arabika a Robusta, směsí 100% Arabik a jednodruhových káv obou odrůd.

 

 

Vína z Vinařství Zámečník Dolní Dunajovice

VINAŘSTVÍ ZÁMEČNÍK DOLNÍ DUNAJOVICE

Malé sympatické rodinné vinařství Zámečník Dolní Dunajovice navazuje na dlouholetou tradici pěstování vinné révy. Vyrábí vína spíše tradiční cestou, u řady vín není použita ušlechtilá kvasinka. Při zpracování je důsledně uplatňován šetrný přístup k surovině. Zpracování hroznů a výroba vína probíhá ve sklepech z 18. století, které v současné době procházejí postupnou rekonstrukcí. Hrozny pochází z obcí ležících pod Pálavou v okolí Dolních Dunajovic. Vlastní vinohrady se nachází přímo v Dolních Dunajovicích v tratích Plotny, Zimní vrch a Dunajovský kopec.

Vinařství sází na moderní balení, ale také na neobvyklé či mizející odrůdy, jako jsou Veritas, Děvín, Sylvánské zelené či Veltlínské červené rané. Letos celou lahvovou produkci opatřilo ve světě moderním, atraktivním a praktickým šroubovým uzávěrem. Přes menší množství vyrobeného vína tu najdete každý rok na 17 šarží vín. O jejich kvalitě svědčí úspěchy na prestižních soutěžích a výstavách.

 

 

Walkers sušenky

Luxusní sušenky Walkers

Toto luxusní cukroví se peče v odlehlé vesnici Aberlour, Speyside, v srdci Skotské vysočiny . Jsou vyráběny podle tradiční receptury, ke kterému se přidává optimální množství pekanových ořechů a karamelových kousků.

Vhodné pro vegetariány

Výrobce osobně zaručuje, že tento výrobek je vyroben jen z těch nejlepších ingrediencí jaké je možné získat a neobsahuje umělá barviva, příchutě ani konzervační látky.Vhodné pro vegetariány.

 

REBER Mozart

Velmi jemná cukrovinka pro náročné

Jemně plněné lískooříškovým nugátem z čerstvě pražených lískových oříšků, mandlovým a pistáciovým marcipánem z čerstvých zelených pistácií a to vše je zahaleno v jemné mléčné a hořké čokoládě.

Bez chemických konzervačních látek a barviv

 

Hachez

Hachez prémiová německá čokoláda

Již roku 1890 zpracoval Josef E. Hachez v Brémách vybrané ušlechtilé kakao z Jižní Ameriky podle jednoduchého receptu: tajemství plné čokoládové kvality je v dávkovaném pražení kakaových bobů, pečlivém konšírování až po dobu 72 hodin a použití přírodních přísad.

 

JAK ROZEZNÁM KVALITNÍ ČOKOLÁDU

POHLED

Kvalitní čokoláda musí mít hladký povrch, hluboký lesk a nefalšovanou barvu.

VŮNĚ

Naše chuťové smysly se zakládají i na vnímání vůní. Prvotřídní čokoláda nesmí mít příliš sladké aroma, ale musí vonět po kakau.

ZVUK

Kvalitní čokoláda musí být pevná a při rozlomení musí být slyšet charakteristické křupnutí. Když se čokoláda při lámání drobí, je příliš suchá, když ji nejde rozlomit rovně, je příliš měkká.

 

CHUŤ

Kvalitní čokoláda se lehce rozplyne. V ústech je na jazyku jemná a bez stopy zrnitosti. Snadno se rozplyne na jazyku.

 

AROMA

Jen prvotřídní čokoláda je jemná a nepřevažuje kyselost. Jen tak se docílí pravého požitku z čokolády s vysokým obsahem kakaa.

 

 

DARBO brusinkový kompot

PŘÍRODNÍ ZAVAŘENINY

Darbo přírodní zavařeniny jsou vyráběny dle starého rodinného receptu. Tehdy i dnes, za pomoci těch nejlepších plodů přírody, bez přídavku konzervantů a barviv, jemně vařené a míchané. Pouze tak lze zachovat to pravé přírodní aroma. Kompot z divokých brusinek Darbo je opravdu kulinářský zážitek – podíl ovocné složky je 60 %. Nejlepší brusinky na světě, rostou ve Skandinávii ve volné přírodě. Pouze vybrané brusinky z této oblasti se používají do kompotu značky Darbo. Hořkosladká chuť brusinek Darbo je vynikající k masům, omáčkám a též do různých dezertů. Divoké brusinky jsou k dispozici ve 400 g balení ve skle. Země původu – Rakousko.

Nejlepší brusinky na světě

Nejlepší brusinky na světě, rostou ve Skandinávii ve volné přírodě. Pouze vybrané brusinky z této oblasti se používají do kompotu značky Darbo. Hořkosladká chuť brusinek Darbo je vynikající k masům, omáčkám a též do různých dezertů. Divoké brusinky jsou k dispozici ve 400 g balení ve skle. Země původu – Rakousko.

 

 

 

Mimo jiné nabízíme

© 2010-14 Dárková služba Praha, system by weirich.cz e-shopy, webové stránky a aplikace, SEO servis design by www.makeart.cz